Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Δείτε!! Πεφτει ένα αστέρι. Κάντε μια ευχή!



Καλησπέρα!
Θα ξεκηνίσω με το παρακάτω κείμενο που δείνει και επιστημονική εξήγηση για την βροχή των αστεριων!


"Τη νύχτα της Πέμπτης και της Παρασκευής (12 και 13/08) αναμένεται το κορύφωμα του ουράνιου φαινομένου των Περσείδων ή των πολυπληθών διαττόντων αστέρων ή της βροχής από πεφταστέρια, που θα είναι ορατή από όλα τα μέρη της Γης.


Ειδικά στην Ελλάδα, αν κοιτάξει κανείς τον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική και αν ο ουρανός είναι καθαρός, θα μπορέσει να απολαύσει το θεαματικό φαινόμενο.
Φέτος, το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά την δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 μ.μ., όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και η Σελήνη (ένα μέρος της) θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών.

Οι ειδικοί πάντως της NASA, εκτιμούν ότι πρέπει να αναμένεται πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50 - 80 την ώρα και θεωρούν ότι μετά το 2007 υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από ποτέ για την παρακολούθηση του φαινομένου, κυρίως από σκοτεινές περιοχές στην εξοχή, ώστε να μην παρεμβάλλεται η φωταύγεια των πόλεων.

Οι Περσείδες πήραν το όνομά τους, επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη.




Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Το πρώτο μετέωρο των Περσειδών της φετινής χρονιάς, μήκους περίπου 2,5 εκατοστών, εντοπίστηκε από τη NASΑ την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από τον ουρανό της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.



Τα "πεφταστέρια" είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Τα μετέωρα -που σπάνια φτάνουν στη Γη, καθώς καίγονται κατά την πτώση τους τελείως- μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο νυχτερινό ουρανό, ιδίως στα πιο σκοτεινά τμήματά του, όταν δεν υπάρχει φεγγάρι στον ουρανό."



Αν δεν το διαβασατε όλο δεν πειραζει :P...Αλλα λεει ενδιαφεροντα πραγματα!

Τελωσπαντων.
Επιτελους εχθες(ή μηπως πρεπει να πω προχθες γιατι μπηκε Σαββατο?) ειδαμε μετα απο ενα χρονο παλι αστερια να πεφτουν! Τα γνωστα πεφταστερια του Αυγουστου <3.

Γυρησαμε απο διακοπουλες στην Κορινθο,στις οποιες περασα τελεια και θελω ξανα θαλασσα,βολτες :(,και πηγαμε κατευθειαν στις 9 μιση ωρα για το σπιτι της φιλης μας της Ειρηνης.

Και που κατσαμε φυσικα?
Μα στην ταρατσα <3.Βαλαμε και κρεβατι,μαξιλαρια,μουσικουλα και κανενα γλυκο και περιμεναμε με αγωνια να δουμε το πρωτο αστερι που θα πεσει.
Στην αρχη συζητηγαμε αλλα δεν περιμεναμε οτι θα δουμε κιολας το πρωτο απο τις 10.
Για την ακριβεια το ειδα μονο εγω και η αδελφη μου.:P
Αλλα ηταν τοσο λαμπερο! Και οχι αχνο...και ηταν στο ουρανο τουλαχιστον 3 δευτερολεπτα.Γιατι τα στα περισσοτερα αστερια μεχρι να πουμε" Δειτε!" ειχαν εξαφανιστει.:P



Ηταν τοσο τελεια<3
Μικρα λαμπερα αστερια επεφταν ομορφα στο σκουρο ουρανο.Λενε πως οταν πεφτει ενα αστερι χανεται μια ψυχη.Στην προκειμενη περιπτωση σιγουρα δεν υσχιε :P...
Αλλα σιγουρα τ'αστερια θα μπορουσαν καλλιστα να συμβολιζουν και απο μια ανθρωπινη ψυχη.Δισσεκατομυρια και αυτα οπως οι ανθρωποι.Και το καθενα πιο ξεχωριστο απο το αλλο <3.Γι'αυτο εξαλλου και το μπλοκ μου λεγεται"Αγγιζοντας τ'αστερια".Γιατι μπορουμε να αγγιξουμε ενα αστερι-μια ανθρωπινη ψυχη αν πραγματικα
το θελουμε.

Την ωρα που περιμεναμε να πεσουμε ποιασαμε συζητηση για το αν υπαρχουν τελικα ufo:P.
Συμπερασμα δεν βγαλαμε φυσικα :P.

Απιστευτες ηταν οι τσιριδες τις φιλες μου στα πρωτα αστερια που ειδαμε και η αδερφη μου πεταγοταν λεγοντας πως θα παθει καρδιακο :P ."ΑΑΑΑΑ,να το! Το ειδατε?" φωναζαμε καθε φορα.
Μα ειναι να μην τσιριζει κανεις?:P Ενα τετοιο φαινομενο το βλεπουμε μονο μια φορα το χρονο.

Και πιστεψτε με αξιζε ^_^
Ηταν τοσο ομορφα <3

Μετραγαμε η καθε μια ποσα ειδε.
Εγω ειδα 17,η φιλη μου 18,και η αδερφη μου 16. :P

Εκανα και ευχουλες ^_^
Δεν ξερω τωρα αν θα βγουν αλλα τεσπα.



Απο τα 10 αστερια και περα σταματησα να κανω ευχες...:P

Παραλληλα επικοινωνουσα και με την Poisonous και την Anlin. :)

Εντωμεταξυ εχασα 2,γιατι την μια εστελνα μνμ στον μπαμπα μου και την αλλη μιλαγα στην αδερφη μου. :P
Και εχασα και καποια αλλα γιατι ειχα εστιασει το βλεμμα μου σε αλλο σημειο του ουρανου :P.

Φυγαμε απο την φιλη μας στις δυο,και οταν ηρθα σπιτι ειδα απο το μπαλκονι αλλο ενα λαμπερο <3.
Μερικα ηταν αχνα :/,σε σημειο που ν'αναρωτιεμαι "Σιγουρα ειδα αστερι να πεφτει?".Ευτηχως μου το σιγουρευε μετα η αδελφη μου :P.

Τα αγαπημενα μου ηταν: το πρωτο το λαμπεροτατο <3,ενα που επεσε κατα της 11 και τεταρτο και ηταν απο μια πλευρα του ουρανου μεχρι την αλλη<3,και αυτο που ειδα εδω στο σπιτι!

Αυτα απο εμενα για τα αγαπημενα μου αστερια!<3




Ευχομαι να ειδατε και εσεις^_^

ββ!