Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Καλοκαιρινές αναμνήσεις


Καλησπέρα!

Μέχρι τώρα πολύ λίγα είναι τα πράγματα που μου θυμίζουν ότι είναι όντως καλοκαίρι.Κάτι τα συνεχής απανωτά μαθήματα,κάτι οι βροχές και κάτι που έχω πάει μονό μια φορά θάλασσα,δεν θέλει και πολύ για να ξεχάσω ότι είναι καλοκαίρι:P

Ωστόσο,θα σας αναλύσω καλοκαιρινές μου αναμνήσεις μπας και αυτό με βοηθήσει να συνειδιτοποιήσω ότι ειναι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ :P!!

Και ξεκινάω με κάτι απλό

θάλασσα+κόρινθός(παππούς,ξαδέρφη<3)+βόλτες με φίλους+ποδήλατο+βιβλία(λογοτεχνικά και μόνο:P)+ζωγραφική+παγωτά+καρπούζι+τζιτζίκια+ύπνος+ζέστη+Ειρήνη+σπίτι Ειρήνης=Καλοκαιρι!



Αν δεν υπάρχουν αυτά,δεν είναι καλοκαίρι :P
Οκ,βασικά αυτά υπάρχουν απο την στιγμή που πήγα έκτη δημοτικού και μετακόμησαμε εδω που μετακόμησαμε ;)
Πριν απο αυτό οι καλοκαιρινές μου διακοπές δεν ήταν τόσο ευχάριστες.
Ήμουν κλεισμένη μέσα σ'ενα διαμέρισμα χωρίς να ξέρω τι να κάνω όλη μέρα.Ήμουν και μικρή...Που να πάω βόλτα μόνη?:P
Έτσι έλιωνα μαζί με την αδερή μου την όποια κασέτα που είχαμε(σταχτομπούτα,βασιλίας των λιονταριών,ποκαχόντας,αλαντιν κλ).
Ζωγράφιζα μανιωδως,και επαιζα επισης μανιωδως μιας και μικρη.
Ευτηχώς που είχα την αδερφή μου,αλλιως σίγουρα η βαρεμάρα θα ήταν περισσότερη.
Ακόμα θυμάμαι πως καλοκαίρι τρίτης δημοτικού έμαθα να κάνω ποδήλατο.Απο την βαρεμάρα,είπα να κάνω και λίγο ποδήλατο μιας και δύο χρόνια το είχα αφήσει ανέγιχτο:P.Έμαθα που λέτε να κάνω ποδήλατο,άσχετα αν στην αρχή παραπονίομουν πως δεν θα τα κατάφερνα ποτέ χωρίς τις βοηθητικές.
Τα απογεύματα κατέβαινα στην πηλοτή,ή μας πήγαιναν σε κανένα πάρκο.
Πρόσωπα που έχω συνδέσει με τις παιδικές καλοκαιρινές μου αναμνήσεις είναι ενας κολλητός φίλος,και άλλη μια φίλη.
Με αυτον τον κολλητό είμασταν μαζί απο το νηπιαγωγείο.Μαζί και στους παραδοσιακούς χορούς,εξίσου και στο σχολείο.Δεν χάναμε γενικώς ευκαιρία να συναντηθούμε:P
Ακόμα θυμάμαι κάτι αιώνια καλοκαιρινά πρωινά σπίτι που παίζαμε ότιδήποτε! Ω,ναι!Όταν είμασταν μικρά είχαμε φοβερή φαντασία!Είχαμε πάει και μαζί διακοπες.Στην Χαλκιδική.Τι ωραιές καλοκαιρινές διακοπες!Βέβαια ακόμα θυμάμαι μια γάτα που βασανίζαμε με την αδερφή μου εκει O_O.Την πέταγε η μία απο ένα μπαλκόνι και η άλλη προσπαθούσε να την ποιάσει με την απόχη.Ζιζάνια είμασταν O_O :P.


Την άλλη φίλη την έχω συνδιάσει με καλοκαίρι,γιατί καλοκαίρι τρίτης δημοτικού αρχίσαμε να κάνουμε παρέα.Βλέπεται είμασταν οι μόνες που είχαμε μείνει στην Αθήνα.
Τέλειο καλοκαίρι!Κάθε μέρα μαζί είμασταν!
Τώρα δεν έχω κανένα νέο απο αυτούς τους δυο φιλους...
Μην νομίζετε φυσικά οτι δεν πηγαίναμε και διακοπές εκτός Αθήνας.


Τι να πρωτοθυμηθώ?
Μυτηλήνη?
Κρήτη? Εκεί είχαμε γνωρίσει και μια μικρη φίλη σουιδέζα.Αλληλογραφούσαμε μέχρι πριν κάποια χρόνια...Δραματική ανάμνηση η Κρήτη.Ήταν χάλια το ξενοδοχείο μας και ετσι ειχαμε ψάξει για αλλο.Αργά το βράδυ βρήκαμε ενα που είχε μόνο ξένους:P.Αφήστε που η θάλασσα εκεί ηταν χάλια.Όπότε έκανα μπάνιο μόνο σε πισίνα.Αλλά κάτι είναι και αυτό.Έμαθα τότε να κάνω μπάνιο χωρίς μπρατσάκια...Πρωτη δημοτικού ήμουν :D
Πρέβεζα?Πόσο παίζει να την είχα λατρέψει αυτή την πόλη?<3 Είχαμε πάει βόλτα και με αμαξούλα με αλογακίιιιιιιιιιιιιιι:P.Είχα δει και απο εκεί που έπεσαν οι Σουλιωτησες.Βέβαια φοβόμουν τα ύψη,αλλα τεσπα:P
Καμένα Βούρλα?Στην αρχή το είχα δει πολύ στραβά το όλο θέμα.Δεν μου άρεσε εκεί.Αλλα με την πορεία άλλαξα γνώμη!Βρηκαμέ και μια μικρή φίλη,την Τόνια ^__^!!Και δεν θα ξεχάσω τους φανταστικούς λουκουμάδες αυτής της πόλης<3 :P
Καβάλα-Θάσσος?Και εκεί το είχα δει αρνητικα γιατί είμασταν φιλοξενούμενη στην Καβάλα σ'ενα σπιτι.Μου την έσπαγε η κόρη αυτων που μας φιλοξενούσαν -.-.Να φανταστείτε τις 3 πρώτες μέρες έκλαιγα και έλεγα ότι ήθελα να γυρήσω Αθήνα.:P.Ααα,ξέχασα...αυτό το είχα πάθει και οταν ήταν να πάμε Πρέβεζα.Σ'όλη την διαδρομή μ'ενα χαρτομάντιλο ήμουν και αγκαλία με το αρκουδακι μου(Τζο<3):P.Ναι,ήμουν και είμαι ευαισθητο κορίτσι:P.Η Θάσσος πάλι μου φάνηκε αδιάφορη.Αφήστε που ένα βράδυ με είχε τρελάνει ένα κουνούπι-.-.Μισω τα κουνούπια:P
Ύστερα απο αυτά έχω να θυμηθώ την Κόρινθος.Φυσικά κάθε καλοκαίρι πηγαίναμε Κόρινθο,αλλα τότε είχα μείνει και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού,επειδή τότε έκαναν την ολοκληρωτική μετακόμηση εδω.Να φανταστείτε ότι τέλη Αυγούστου δεν πήγαινα θάλασσα επειδή την είχα βαρεθεί:P.
Αλλα ήταν απο τα καλύτερα καλοκαίρια<3.Γνώρισα τα δεύτερα ξαδέρφια μου<3.Κάθε απόγευμα μαζί ειμασταν<3.Παίζαμε και μπαλα:P..ναιι,τα ατιμας...μιας και ήταν τρια αγόρια μας έμαθαν και ποδόσφαιρο:P.
Τώρα περνάμε στις Κ.Δ.Μ.Μ.:P. Δηλαδή στις καλοκαιρινές διακοπές μετά μετακόμησης.:P



Γνώρισα το μέρος εδώ.Γνώρισα παιδία!(Βασικά γνωρίσαμε γιατί πάντα ήμουν μαζί με την αδελφή μου:P).Και πηγαίναμε βόλτα με τα ποδήλατα!
Το καλοκαίρι έκτης δημοτικού γνώρισα και μια πάρα πολύ καλή μου φίλη την Ειρήνη.
Ας μην ξεχάσω την κολλητή μου την Έλενα<33,που έτσι και αλλίως είμασταν όλη την χρονία μαζι:P.
Η Ειρήνη λοιπόν ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερή μας...αλλά αμέσως δέσαμε :D.
Και έτσι πηγαίναμε όλες μαζί παρέα βόλτα με τα ποδήλατα:D.4 ποδήλατα στην σειρά!Είχε πολύ πλάκα!:P
Βεβαιά εκείνο το καλοκαίρι συναματοδοτήται και με μία πολύ ασχημή ανάμνηση...την απώλεια της γιαγιας μου.Της Θέκλας.Αυτής της γυναίκας που στην ουσία με μεγάλωσε...μας μεγαλωσε.Εμένα και την αδερφή μου.
Αμέσως μετά απο αυτή την απώλεια μας πήγαν στην Κόρινθο ;).Ο καλός μου ο παππούς συνέχεια προσπαθούσε να μας κάνει να γελάσουμε:P.
Εκείνο το καλοκαίρι πήγαμε Κέρκυρα.Το λάτρεψα επίσης αυτό το νησί<3.Πανέμορφο νησί!!
Παλιοκαστριτσα<33.
Το επόμενο καλοακαίρι(καλοκαίρι πρώτης γυμνασίους προς δευτέρα:P) περιελάμβανέ κάθε μέρα Ειρήνη.
Πρωινά που είμαστε μόνο εμείς έξω.Κάναμε βόλτες με τα ποδήλατα κάτω απο τον καυτό ήλιο,στην συνέχεια δροσιζόμασταν με νεράκι απο την βρύση της πλατείας,και μετά καθόσμασταν σ'ενα παγκάκι παίζοντας UNO.
Εκείνο το καλοκαίρι πήγαμε Ναύπλιο<3.Επίσης μου άρεσε πολυ:D.Πήγαμε και για καμια εβδομάδα Κόρινθο ;).
Το επόμενο(καλοκαίρι δευτέρας γυμνασίου προς τρίτης)ήρθε στην ζωή μου ο Χάρι Πότερ:D.
Τα βιβλία μου τα δάνεισε η Ειρήνη,και μέσα στο καλοκαιρι ειχα διαβασει τα 6 :P.
Πρωι πριν βγουμε,διαβαζα.Διαβαζα ολο το μεσημέρι.Και ύστερα το βράδυ μέχρι να νυστάξω.
Φυσικά πάλι αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνει Ειρήνη,μιας και δεν πηγαιμε πουθενά διακοπες.
Πηγαίναμε σπίτις της,και ζωγραφιζαμε,ακούγαμε μουσική και τρώγαμε γλυκό του κουταλιού!Χαζεύαμε αφίσες Χαρι Ποτερ,και κάναμε χαζομάρες:P.Επίσης τα πρωινά φτίαχναμε μαγικά ραβδία!Ω.ναι!Κόβαμε ξύλα,τα καθαρίζαμε με τον σουγιά,και ύστερα τα βάφαμε.Φυσικά όταν πέρναγε κόσμος τα πετάγαμε μακριά μας αδιάφορα:P.Το ίδιο και όταν παίζαμε uno.:P
Τότε συνέχεια πετυχέναμε στο ραδιόφωνο το τραγούδι"a lalala,life is wondrefull...alalala"<3,και το"ooo,summer wine".Γι'αυτο και αυτα τα δυο τραγούδια μου θυμίζουν το τότε καλοκαίρι!Καμία φορά ερχόταν και η Ειρήνη εδώ,και παίζαμε κάποια παιχνίδι στον υπολογιστή ή της έβαζα να δοκιμάσει σοκολατούχο γάλα που το μισει:P.
Τα βράδια ερχόταν σπίτι μας να κάτσουμε στο μπαλκόνι ή παιγέναμαι εμείς στην αυλή της.Τι γέλια που έχουμε ρίξει αυτά τα βράδιαα:P.Τότε παίζαμε σκάκι,στο οπόιο συνέχεια νίκαγα μιας και της Ειρήνης μόλις της είχαμε μάθει να παίζει:P.Ας μην ξεχάσω το δεντρόσπιτο!Τι καλά που περνάγαμε εκεί πάνω.Μετά το έκοψαν για να χτισουν σπίτι-.-
Μαζεύαμε επίσης μερικές γυαλόπετρες:P.
Το επόμενο καλοκαίρι που ακολούθησε ήταν ίδιο.Πάλι με Ειρήνη.Και αυτή την φορά και θάλασσα με την Ειρήνη:D.Και ας μην ξεχαζοσουμε κουνιες<33333333,παγωτα και τα τζικια που μας εσπαγαν τα νευρα!
Ούτε τότε πήγαμε διακοπές μόνο Κόρινθο πάλι:P.
Φυσικά αυτά τα καλοκαίρια περιλαμβάνουν και άλλα πρόσωπα,αλλα κανένα τόσο σταθερί αξία όσο η Ειρηνη;).



Και ερχόμαστε στο καλοκαίρι πρώτης Λυκείου:P.
Καλουτσικο καλοκαιρι.:P
Τον Ιούνιο και τον μισό Ιούλιο η Ειρήνη έλειπε:(.Οπότε τα απογεύματα μας τα περνάγαμε με Έλενα<33 και Φάμπι:P.
Τι γελια ομως και τότε:P.Ειδίκα όταν πηγαίναμε στα φλο κα φε,μας εποιανε η χαζομαρα(και ακομας ποιανει):P.Επίσης αξέχαστες θα μείνουν κάτι βιντεο κλίσεις με Φάμπι,και κάτι ομιλίες καλοκαιρινές στο μσν με την Έλενα χαχα:P.
Αυτό το καλοκαίρι είχε τα μεσημέρια φόρουμ:P.(Σ'αυτο το καλοκαίρι γνώρισα και την dream girl wiiiiiiii :D)
Τα βράδια είχε πάλι φόρουμ,και καμιά φορά κάψιμο στο σπίτι της Φάμπις:P.
Περυσί λοιπόν πήγαμε κάπου στην νότια Πελλοπόνησο.Ωραια ήταν αν και λίγο βαρετα:P.
Πηγαμε και Κόρινθο.Είχαμε περάσει τέλεια με την ξαδερφη μας:P(ένα βράδυ γέλαγα επι 3 ωρες,όσπου πόνεσε ο λαιμός μου:P)Τα μπανάκια το πρωί στον αγαπημένο Κάβο ήταν υπέροχα<3.Γνωρίσαμε και καποια παιδιά.Αγόρια συγκεκριμενα:P*εμοτικον που ντρεπεται*:P.


Στις διακοπές μας βέβαια στην νότια πελλοπόνησο μας πήρε η αγαπήμενη μου καθηγήτρια αγγλικών και μου ειπε οτι δεν πήρα το λοουερ-.-.Κλάμα εγω τότε:P.
Ετσί όταν γυρήσαμε μετά απο 2 ξέγνοιστες εβδομάδες,οι οποίες περιελμαβαν Ειρηνη,Ελενα,Αντζελα,φορουμ:P,αρχισα μαθήματα με την Ειρήνη,η οποία ξέρει άπτεστα αγγλικά!
Επισής κάθε βράδυ εβλεπα ΙΧΝΗΗΗ:D.Ναι!Τα ιχνη θυμίζουν καλοκαιρι:P
Όπως και η μυριωδια των αμυγδαλων,των κορομηλων,του αλατιου την θαλασσας,του φαγητου της γαγιας,του αντιλιακου,ενος συγκεκριμενου αρωματος μου θυμιζουν καλοκαιρι:D.
Στο τέλος αυτού του καλοκαιριού την θέση της Ειρήνης στα μαθήματα ήρθε να την πάρει η αγαπημένη μου κυρια;)(στο τέλος και αυτού του καλοκαιριού γνώρισα και την Poisonous:D :D !!)Που να φανταζομουν τότε τον Ιούνιο που πίναμε καφέ μαζι με την αγαπημένη μου κυριά,οτί στα τέλη Αυγούστου θα μου ξανάκανε μαθηματα:P.
Στα τελη επίσης άρχισα και φροντηστίριο και ήρθε η γνωριμία με αυτή της υπέροχη τετράδα που συντελούμαι τώρα στο φροντ!Επίσης και η γνωριμία μου με μία αγαπήμενη μου καθηγήτρια.Την κυρία της έκθεσης.:)

Τώρα κοιτάω έξω τον ουρανό.Πάλι γκρι σύννεφα-.-.Βλεπω την ημερομινία.Πέρυσι τέτοια μέρα ήμουν στην Κόρινθο.
Κοιτάζω και το θρανίο μου.Φυλλάδια Ιστορίας που πρέπει να μάθω για αύριο.:P
Τίποτα δεν θυμίζει καλοκαίρι.Μόνο η ζέστη.
Προσπαθώ να παριγορηθώ στην σκέψη ότι αύριο θα πάμε σινεμά.Ίσως μετά στην αυλή της Ειρήνης για να κάνουμε όλα αυτα που κάνουμε κάθε καλοκαίρι:P.
Αποκλείω φυσικά το σκάκι.:P Τώρα θέλω μόνο γέλιο και μουσικη:D.

Όλα αυτά τα λέω για εμένα;).Ήθελα να ξαναθυμηθω καλοκαιρινες αναμνήσεις<3

Πόσσες φορές χρησιμοποίησα την λέξη "καλοκαίρι"σ'αυτη την ανάρτηση?
Πολλες?
Χαίρομαι:D.

Πάρτε και δυο τραγουδάκια που μου θυμίζουν καλοκαίρι!<3






ΥΓ:Εύχομαι να μην πειραχτουν που έβαλα εδώ δυο φοτος μας.
Αλλα και οι φοτογριαφες έχουν αναμνησεις:) :)

ββ:)

10 σχόλια:

Marsy είπε...

Kαλά ρε δε σε πονέσανε τα δάχτυλά σου να γράψες τόσο μεγάλη ανάρτηση;ο_Ο
εκπλήσσομαι με τον εαυτό μου που κάθισα και τη διάβασα, μιας και κάτι τέτοιες τις παρατάω μόνο που τις βλέπω:Ρ
Μαράκι , απλά χαλάρωσε. Είναι απλά ένα καλοκαίρι, ξέρεις πόσα ξέγνοιαστα αλοκαίρια ακολουθούν; Και καλοκαίρια πολυ πιο όμορφα και από αυτά που περιέγραψες γιατί θα πηγαίνεις μόνη σου με τις φίλες σου και θα κάνεις όοοοοοο,τι γουστάρεις!
Απλά κάτσε να διαβάσεις τώρα, για να ξεμπαρδεύεις με τις πανελλήνιες και να μην ξοδέψεις κι άλλα καλοκαίρια με τα σκατοβιβλία;)
Φιλιά!

Creep είπε...

Γιγάντια ανάρτηση. :Ρ
Παρόλα αυτά, ενδιαφέρουσα. :)
Συμφωνώ με την Μαριλένα για το διάβασμα, αλλά μάλλον αυτό πρέπει να το πει κάποιος σε μένα. :Ρ
Καλό βράδυ, βαφτισήμι...

Fleur είπε...

Μαρσυ,εγω διαβαζω μεγαλες αναρτήσεις μονο για άτομα που με ενδιφερουν,αλλιως τις προσπερνάω και εγω:P
Η αλήθεια είναι πως εγραφα μια μιση ώρα αλλα χαλάλι:P.
Οντως εχεις δικιο!
Ερχονται ωραιοτερα καλοκαιρια :D
ββ Μαρσουλα :D

Fleur είπε...

Creep,οντως ακουτα και εσύ αυτα:P.
Καλο βραδυ :)

Sinner είπε...

Μια απ' τα ίδια εδώ. Βέβαια εσύ βρίσκεσαι σε πιο δυσάρεστη και κουραστική κατάσταση κατά πολύ, αλλά όσο να 'ναι και εδώ... δεν θυμίζει καλοκαίρι. 2010(Ν) Τουλάχιστον 2 καλά πράγματα μου συνέβησαν:Ρ
Ουαο:Ρ

Υπομονηηή(x38738040875039857 φορές:Ρ)
Φιλιά!

Fleur είπε...

2010(N)

Φιλακια Ανθη :D

Rohanne είπε...

Πω εκεί με τα ραβδιά πέθανα :Ρ Έπρεπε να σημαδεύετε μ' αυτά τους περαστικούς ρε, όχι να τα πετάτε :Ρ
Πάντως όταν θα'σαι φοιτήτρια θα έχεις τα καλύτερα καλοκαίρια :Ρ
Φιλάκια!

Fleur είπε...

χαχα,ασε εμπνευσεις βαρεμαρας και Χαριποτερικου χτυπηματος :P
Το ελπιζω :D
Φιλιαααααα ;)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, πολύ ωραίο το blog σου και ειδικά αυτό σου το καλοκαιρινό κείμενο! Μου θυμίζει πολλά από τα δικά μου περασμένα καλοκαίρια, ανεξαρτήτως τόπων παραθερισμού. Αν το καλοσκεφτείς, τα παιδικά καλοκαίρια είναι που μένουν χαραγμένα γερά στην μνήμη και προσφέρουν όμορφες νοσταλγίες! Να είσαι καλά, συνέχισε να γράφεις το ίδιο όμορφα...

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης.

Fleur είπε...

Παναγιώτη,τώρα είδα το σχόλιο σου.:$

Πάντως,όντως η καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι οι πιο όμορφες,και ειδικά από τα παιδικά χρόνια.

Να είσαι καλά.
:)